Előfizetői tartalom

Tőzsdére viszik az 500 éves postát

Portfolio
Portugália öt év után ismét kibocsátásra készül, a kormány most az 500 éves helyi részvényeit készül piacra dobni. Az eset nem egyedülálló jelenség Európában, a dél-európai ország brit és belga példákat követ. A részvényekért élénk az érdeklődés, már több mint hatszoros a túljegyzés, ami nem csoda, hisz a részvények nem számítanak drágának.

Az IPO részletei Az állami vagyonkezelő Parpublica 105 millió darab CCT-Correios de Portugal részvényt tervez piacra dobni 4,1-5,52 eurós ársávban. Az ajánlattevőknek december 2.-ig van idejük, a kereskedés várhatóan december 5.-én indul. Az állami szerv szerint több mint hatszoros túljegyzés van a részvények iránt. A CTT árbevételének jelentős részét postai szolgáltatásokból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés