FONTOS Béketárgyalás lesz az ukrajnai háború lezárásáról, de máris jött egy igazán rossz hír
 
Előfizetői tartalom

A brit bankok egyre jobban rettegnek a hackerektől

Portfolio
A kibertérből érkező támadások jelentik az egyik legnagyobb kockázatot a bankok számára az Egyesült Királyságban - derül ki a Bank of England Pénzügyi Stabilitási Jelentéséből. A brit pénzintézetek negyede szerint a működési kockázatok fenyegetik leginkább a bankrendszert, ezen belül pedig magasan a hackerektől tartanak leginkább.

Több brit bankot ért az előző hat hónap során hackertámadás, amelyek között némelyik egyes banki szolgáltatások ideiglenes felfüggesztéséhez is vezetett - olvasható a Bank of England néhány napja publikált pénzügyi stabilitási jelentésében. Habár az okozott károk viszonylag alacsonyak voltak a bankok működési kockázatokra képzett tartalékaihoz képest, több sérülékenységre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés