FONTOS Válságban Európa, de már látszik, hogy ki mentheti meg az EU-t
 
Előfizetői tartalom

Közzétette harmadik negyedéves számait a Synergon

Portfolio
Azt szokták mondani, hogy az árfolyamgrafikonban minden benne van. Ez a gondolat a Synergon esetében is igaz lehet, lévén hogy sokan nem értették, hogy lehet az, hogy az elmúlt negyedévek viszonylagos sikerei ellenére az árfolyam mintegy 35 százalékot esett idén. A választ részben a cég által péntek este a piaczárást követően közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentés adta meg. A gyorsjelentés fontosabb pontjai: - a cég árbevétele ugyan tovább növekedett, de ennek egy részét egy számviteli elszámolás adta; - a társaság a FUTÁR Projekt időbeli csúszásával összefüggésben közel 500 millió forintos jogos kötbért ismert el; - a bruttó fedezet így csak 13 százalékkal nőtt év/év alapon; - üzemi szinten jelentős, 820 millió forintos veszteséget szenvedett el a társaság; - az egyéb bevételek és ráfordítások, valamint a pénzügyi sor vesztesége tovább erodálta a negyedéves adózott eredményt; - a cég nettó eladósodottsága rekord szintre ugrott; - a bulgáriai leányvállalatot végelszámolás alá vonták; - Dobos Attila, a cég vezér immár nem vizionál nyereséges évzárást.

A historikus összehasonlíthatóságot érdemes fenntartásokkal kezelni, a Synergon ugyanis az elmúlt években több alkalommal módosításokat eszközölt a kimutatások szerkezetét illetően. A kimutatások szerkezete már a tavalyi éves jelentésben is megváltozott, a legutóbbi módosítások az Infinity eladásával hozhatók összefüggésbe. A grafikonokon csak a magyar leányvállalatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés