Előfizetői tartalom

Minden idők legnagyobb szállodaipari IPO-ja jöhet: tőzsdére menne a Hilton

Portfolio
Az optimista részvénypiaci hangulatnak köszönhetően egyre több IPO-ra kerül sor. A kedvező forrásbevonás adta lehetőséget a Hilton is igyekszik kihasználni. A társaság több mint 2 milliárd dollár értékben értékesítene részvényeket, ami minden idők legnagyobb szállodaipari kibocsátását illetve az idei második legnagyobb amerikai IPO-t jelentené.

Tőzsdére készül a Hilton a tőzsdefelügyelethez benyújtott dokumentumok alapján. A társaság 112,8 millió darab részvényt értékesíthet, amit a vállalat igény esetén további 16,9 millió részvénnyel toldhat meg: 64,1 millió részvényt a Hilton, míg 48,7 millió darabot az egyik tulajdonos dobhat piacra. A kibocsátásra 18-21 dollár közötti sávban kerülhet sor, így 112,8...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés