FONTOS Az EP-választások után jöhet a kormány új csomagja
 
Előfizetői tartalom

125 millió forintos bírságot szabott ki az MNB

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank 120 millió forint piacfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezte a SAFEBROKER Kft.-t engedély nélkül portfóliókezelésért, s további 5 millió forint bírságot szabott ki bejelentés nélküli függő ügynöki tevékenységért, áll az MNB sajtóközleményében. A szankciót súlyosbította, hogy a társaság a függő ügynöki nyilvántartásban való regisztrációjával is a legális szolgáltatás látszatát keltette a befektetők számára.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) jogelőd hatósága 2012 decemberében indított piacfelügyeleti eljárást a SAFEBROKER Szolgáltató Kft.-vel szemben. A hatóság birtokába került iratok alapján ugyanis felmerült annak a gyanúja, hogy a társaság - legális tevékenység látszatát keltve - engedély nélküli portfóliókezelési befektetési szolgáltatási tevékenységet végez. Eljárása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés