Előfizetői tartalom

250 forintig is eshet a Magyar Telekom

Portfolio
A frekvenciavásárlások magas díja miatt az alapkezelők többsége már számított arra, hogy a Magyar Telekom nem fizet osztalékot az idei eredmény után, és olyan is van aki szerint ennek a forgatókönyvnek az optikája még jobb is, mintha éveken keresztül alacsony osztalékot fizetne a társaság. Több profi befektető most lett igazán optimista az MTellel kapcsolatban, hiszen a rossz hírek már kijöttek, az alapkezelők alulpozícionáltak a társaság papírjaiban, a jövő évi eredmény után pedig akár 35-40 forintos osztalékot is fizethet a vállalat. Van azonban olyan alapkezelő is, aki azt is elképzelhetőnek tartja, hogy 250 forintig esik az árfolyam.

Bóér Levente, OTP Alapkezelő, portfólió menedzser A tegnapi bejelentés valamilyen szinten már várható volt. A kérdés az volt, hogy a frekvenciavásárlások miatt a vállalat több éven keresztül alacsonyabb osztalékot fizet, vagy levágja az osztalékot és a következő években térhet vissza magasabb osztalékfizetéshez. Talán a tegnap bejelentett forgatókönyvnek jobb az optikája...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés