Előfizetői tartalom

Kedvezőtlen adóváltozások sújthatják a Petromot

Portfolio
Az OMV többségi befolyása alatt álló román Petrom kapcsán közölt friss elemzést mai dátummal az Erste, melyben a papírokra vonatkozó célárat enyhén felfelé módosította, az ajánlás azonban maradt tartás. Az Erste szerint a legfőbb kockázatot a potenciális adóemelések jelenthetik, melyek 2015-től érinthetik a vállalatot. A Petrom teljesítménye igen lényeges az OMV számára, a csoportszintű szénhidrogén kitermelés több mint 60%-át adja.

Az Erste szerint az egyik fő kockázatot a Petrom számára a potenciális adóemelések jelenthetik. Az OMV és a román kormány 2004-ben 10 évre szóló megállapodást írt alá a szénhidrogén kitermelésre vonatkozó adózásról, mely a járadék mértékét 3,5-13% között rögzítette, az egyes mezők hozamának függvényében. Jelenleg tárgyalások folynak az adózás átalakításáról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés