Előfizetői tartalom

Óriási tranzakció a szállodaiparban - Tőzsdére ment a Hilton

Portfolio
Tőzsdére ment a Hilton Worldwide Holdings, mely az elsődleges részvénykibocsátás során összességében 2,35 milliárd dollárnyi forrást tudott bevonni. Ez rekordnak számít a szállodaiparban. A társaság 112,8 millió darab részvényt kínált fel eladásra, részvényenként 18-21 dollárért. A papírok 20 dolláron keltek el, közel a kibocsátási ársáv tetejéhez - írja a Bloomberg.

A Blackstone Group, mely 6 évvel ezelőtt vásárolta meg a Hiltont 26 milliárd dollárért, kihasználta a kedvező piaci lehetőségeket, látva az amerikai tőzsdék szárnyalását és a hotelpiacon tapasztalható fellendülést. Azóta, hogy a New York-i székhelyű kockázati és magántőke cég megvásárolta a vállalatot, a szobaszámot sikerült a harmadával növelni. Az IPO árazásával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés