Előfizetői tartalom

Az európai bankhatóság is ostorozza a szuperpénzt

Portfolio
Az európai bankhatóság szerint kockázatos a virtuális pénzek, mint például a Bitcoin használata, amelynek árfolyama az utóbbi két és fél hónapban 200 és 1240 dollár között mozgott - írja a Financial Times. A kockázatok között szerepel szerintük többek között a virtuális pénzekkel elkövetett pénzügyi csalások egyre nagyobb száma, a digitális tárcák betétbiztosításának és jogi szabályozásának hiánya. A szabályozók világszerte egyre komolyabban foglalkoznak a virtuális pénzekkel, eközben Barry Silbert, a SecondMarket vezérigazgatója szerint fél éven belül a Wall Street-i bankok is Bitcoint fognak venni. Az is kiderült, Norvégia nem pénzként, hanem befektetésként tekint a szuperpénzre.

Az EBA figyelmeztet a kockázatokra A londoni székhelyű európai bankhatóság (European Banking Authority - EBA) pénteken egy közleményt ad ki az elektronikus pénznemek heves árfolyammozgásainak kockázatairól, a digitális tárcák hackerek általi feltöréséről és a jogszabályi védelem hiányáról. Az uniós szabályozó a dokumentumban a virtuális pénzzel való fizetéssel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés