Előfizetői tartalom

Korrupciós ügy gyengítheti Erdogan hatalmát

Portfolio
Az elmúlt napokban egy a legmagasabb köröket is érintő korrupciós botrány kezd kirajzolódni Törökországban, mely a jelek szerint könnyen megingathatja a több mint egy évtizede regnáló miniszterelnök, Tayyip Erdogan hatalmát a 2014-es választások előtt. Ebben a bizonytalan helyzetben pedig nem csoda, hogy megremegett a piaci szereplők kezek, így eladói nyomás alá kerültek a török eszközök.

Szerdán is a török tőzsde teljesít a leggyengébben Európában, az ISE-100 értéke közel 2 százalékot esett, így az elmúlt két nap során közel 8 százalékot veszített az értékéből azt követően, hogy több hírügynökség is arról számolt be, hogy korrupciós botrány kezd körvonalazódni az országban.A Bloomberg információi szerint eddig 22 embert vettek őrizetbe, köztük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés