Előfizetői tartalom

Túl sok a rossz hír - Beszakadt a Bitcoin

Portfolio
Dánia olyan szabályozás bevezetésére készül, amellyel megvédheti a Bitcoint használó állampolgárokat a virtuális pénzhez köthető kockázatoktól - írja a Bloomberg. Eközben kiderült, hogy a világ egyik legngayobb, kínai BTC-tőzsdéjén valóban nem tudnak betétet elhelyezni a kínaiak. A szuperpénz árfolyama nagyot esett a hírek hatására.

"A legvalószínűbb, hogy a hatályos pénzügyi jogszabályokat kiegészítjük, hogy azok már a virtuális pénzekre is vonatkozzanak. Az is fontos, hogy a pénzmosási szabályokat is kiterjesszük ezekre" - nyilatkozta a hírügynökségnek egy telefonos interjúban a dán pénzügyi felügyelet jogi osztályának vezetője, Michael Landberg. Dánia egy olyan keretrendszeren dolgozik, amely...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés