Előfizetői tartalom

A bitcoinosok berágtak a jegybankra, ezért meghackelték?

Portfolio
A kínai jegybank a bankoknak és a fizetési szolgáltatóknak is megtiltotta, hogy a Bitcoin tőzsdékkel együttműködjenek, ugyanis nem nézik jó szemmel, hogy központi kontroll nélküli pénzzel kereskedhetnek, vagy utalhatnak összegeket külföldre. Csakhogy ezt nem nézik végig ölvetett kézzel a bitcoinosok: valószínűleg ők hackelték meg a jegybank oldalát - írja a marketwatch.com.

A kínai jegybank először a bankoknak, majd a fizetési szolgáltatóknak tiltotta meg, hogy együttműködjenek a Bitcoin tőzsdékkel. A magánszemélyeknek ugyanakkor megengedik, hogy használják a szuperpénz, csakhogy így új Bitcoint nem tudnak vásárolni, legfeljebb bányászni, vagy másoktól elfogadni. A két legnagyobb tőzsde, a BTC China és az OKCoin nem sokkal később be is jelentette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés