Előfizetői tartalom

Akár jót is tehet a magyar tőzsdének a Fed lépése

Portfolio
A Fed tegnapi döntését követően hazai alapkezelőket kérdeztünk meg a várható részvénypiaci hatásokról, akik elmondták, a jegybank eszközvásárlásainak csökkentése ellenére optimisták a globális tőkepiacot illetően. Egyesek szerint a piacnak annál jobb, minél előbb jön a tapír, ugyanis az elmúlt hónapokban túlságosan is fókuszba került. Azóta, hogy az eszközvásárlások csökkentésére a piac elkezdett spekulálni, a fejlődő piacok látványosan alulteljesítenek, ami akár meg is fordulhat most. Ebből pedig a magyar piac is könnyen kiveheti részét.

Loncsák András - Aegon Annál jobb a piacoknak, minél hamarabb elkezdődik az eszközvásárlási program csökkentése, hiszen régóta húzódik már a "tapering" a piacokon, az elmúlt hónapok részvénypiaci hullámzásait jellemzően ez határozta meg. A szakértő szerint a most bejelentett csökkentés mértéke meglehetősen alacsony. Érdekes a kommunikációban, hogy az amerikai jegybank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés