Előfizetői tartalom

Meglepetés az Oracle-től

Portfolio
Az elemzői várakozásokat felülmúló negyedéves gyorsjelentést tett közzé tegnap az amerikai tőzsdék zárását követően az Oracle. Három negyedéve először fordult elő, hogy a bevételek szintjén is pozitív meglepetést tudott okozni a cég. A hírre 1,3%-os emelkedéssel reagált az árfolyam a zárás utáni kereskedésben. A gyorsjelentés főbb pontjai: - 2%-kal emelkedett a november végén záruló negyedévben az Oracle bevétele az előző év azonos időszakához viszonyítva. - Profitszinten 5%-os emelkedésről számolt be a cég, az egyszeri tételek hatásait kiszűrve pedig 7%-os volt a növekedés. - Kedvezőtlen a jövőre nézve, hogy az új szoftver-és cloud szolgáltatások bevételei nem tudtak emelkedni a negyedévben. - A folyó negyedévre az elemzői konszenzussal egybevágó várakozásokat fogalmazott meg a menedzsment.

Várt feletti számok az Oracle-től Az elemzői várakozásokat felülmúló negyedéves számokat tett közzé az Oracle, mind a bevételek, mind a profit szintjén pozitív meglepetést okozott a társaság. A bevételek szintjén 2%-os növekedésről számolt be az előző év azonos időszakához viszonyítva, az egyszeri tételektől tisztított egy részvényre jutó eredmény pedig 7%-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés