Előfizetői tartalom

Újabb csúcsra ért a Dow Jones Index

Portfolio
A Fed tegnap bejelentette az egész világon nagy figyelemmel kísért lépését, viszonylag nagy meglepetést okozva megkezdte a taperinget. Az összesen havi 85 milliárd dolláros pénznyomtatási programot 10 milliárddal csökkentette. A hírre tegnap a dollár erősödött, és a részvénypiacok is emelkedtek. A mai kereskedés továbbra is a Fed tegnapi döntésének hatása alatt maradt, de vegyesen teljesítettek a piacok. Pedig kedvező makroadat is érkezett a tengerentúlról, a Philadelphiai Fed feldolgozóipari indexének értéke 5 ugyanis pontról 7 pontra emelkedett decemberben, miközben a konszenzus 6,5 pont volt. A kereskedés végére az új csúcsra futó Dow Jones Index tudott csak feljebb kapaszkodni tegnapi záróértékéhez képest, az S&P 500 és a Nasdaq veszített értékéből.

2013. december 19. 22:01 Megosztás Új csúcson zárt Dow Jones index A tegnapinál lényegesen nyugodtabb piaci hangulatban a Dow Jones index új csúcsra ért, 16179 ponton 0,07 százalékos emelkedéssel zárta a kereskedést. Eközben a Nasdaq 0,3 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés