Előfizetői tartalom

Világossá tette a NAV, mit tervez a mulasztó pénztárgépesekkel

Portfolio
Az adóhatóság honlapján nemrég megjelent tájékoztató szerint akár bírság és bezárás nélkül is megúszhatják az ellenőrzéseket azok a nagykasszások, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy időben beszerezzék az új kasszákat, de nem sikerült nekik. Ugyanakkor az elektronikus naplókat addig is meg kell őrizniük, és el kell küldeniük az adóhatóságnak.

A nagykasszás (elektronikus naplóval rendelkező pénztárgépet üzemeltető) kereskedőkre vonatkozó NGM rendelet nem módosul a határidő tekintetében, amely továbbra is 2013. december 31. lesz. Így azok a kereskedők, akik nem rendelkeznek bekötött online kasszával, jogszabályt sértenek. A NAV azonban közölte: minden esetben mérlegeli, hogy mindent megtett-e kötelezettsége határidőben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés