Előfizetői tartalom

Belpolitikai válságban Törökország - Aggódnak a befektetők

MTI
|
Portfolio
Az utóbbi napokban belpolitikai válság söpör végig Törökországon, miután több politikus és ismert üzletember is korrupciós botrányba keveredett. A válság több miniszter illetve kormánytag lemondását eredményezte. A belpolitikai bizonytalanság a török piacra is rányomja a bélyegét, a részvénytőzsdén és a lírán is jelentős eladói nyomás söpört végig. Ma azonban mintha megnyugodtak volna a kedélyek, és török fizetőeszköz illetve a rézvénypiac is erősödik.

Belpolitikai válságban Törökország Törökország mély belpolitikai válságba süllyedt a december közepén kirobbant, a miniszterelnök közvetlen környezetét is érintő korrupciós botrány miatt. Az ügy - pályázati csalások és megvesztegetések gyanújával - 14 hónapja indult, és a nagyrészt titokban lefolytatott vizsgálat eredményeként a hatalom számára is váratlanul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés