Előfizetői tartalom

Ezer céget érinthet az online pénztárgépekkel elkövetett csalás

Portfolio
Csalás gyanújával nyomozást indított a BRFK ismeretlen tettesek ellen a Patkós-Cassa Kft. pénztárgépbeszerzéseivel kapcsolatban - írja a Népszabadság. A céggel szerződött vállalkozások ugyanis befizették az előleget az online kasszákra, a gépeket azonban nem kapták meg, ugyanis a Patkós-Cassa nem gyártója, és nem is importőre a kasszáknak, és már be is szüntette tevékenységét. Pedig a NAV pénztárgépgyártókról vezetett listáján is szerepelt a cég.

Ugyan eddig csak kilencen tettek feljelentést, a rendőrség szerint körülbelül ezer vállalkozás járhatott pórul, amelyek a Patkós-Cassa Kft.-től rendeltek pénztárgépeket. Az előleget befizették, leszerződtek a céggel a gépek szállítására, azonban a NAV honlapján is listázott vállalkozás már beszüntette tevékenységét. Mint kiderült, sosem gyártottak vagy importáltak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés