Előfizetői tartalom

A legnagyobbak megmondták, hogy merre lesz az arra idén

Portfolio
Abban az esetben, hogyha végigvesszük a nagy elemzőházak 2014-re vonatkozó várakozásait, az az érzésünk támadhat, hogy ahhoz, hogy az idei évet is sikeresen zárhassuk, nem kell mást tennünk, minthogy továbbra is az amerikai részvénypiac emelkedése mellett tesszük le a voksunkat, míg a nemesfémek vásárlásának a puszta gondolatát is messzire elhessegetjük. A fejlett kötvénypiacokon, kiemelten az amerikai 10 éves állampapír piacán a nagyokkal karöltve további hozamemelkedést vizionálunk, mindezt pedig megfűszerezzük a dollár fejlett devizákkal szembeni erősödésével. Abban az esetben pedig, ha kétségünk támadna a biztos siker idei receptjét illetően, olyan sziklaszilárd észérvekbe kapaszkodhatunk, mint a Fed eszközvásárlási programjának csökkentése, majd várható idei kivezetése, vagy éppen a világgazdaság várható növekedése. Ezek ugyanis kivétel nélkül a fentebb leírt várakozásokat támasztják alá, ugyanakkor közelebbről vizsgálva már sokkal árnyaltabb a kép. Arról nem is beszélve, hogy a tőkepiacokon igazán nagy meglepetések akkor szoktak bekövetkezni, mikor a többség egy irányba néz.

Tovább menetelhet Amerika Annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben-hónapokban egymást érték azon kijelentések, cikkek, értekezések és elemzések, melyek arra igyekeztek rávilágítani, hogy lufi alakult ki a nemzetközi részvénypiacokon, a mainstream vélemény még mindig az, hogy messze még a bikapiac vége. A legbefolyásosabb elemzőházak ugyanis továbbra is optimista várakozásokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés