FONTOS Van egy magyar állampapír, amit folyamatosan vesz a lakosság, pedig járhatnának jobban is
 
Előfizetői tartalom

Tovább szenved a HTC

Portfolio
A negyedik egymást követő negyedévben számolt be csalódást keltő eredményekről a HTC, aminek hírére október óta nem látott mélypontra estek a részvények. A tajvani okostelefon-gyártó 310 millió tajvani dolláros nettó eredményt ért el a szeptember-decemberi időszakban, ami kevesebb mint a fele annak, mint amire az elemzői konszenzus alapján számítottak a piacok. A gyorsjelentés főbb pontjai: - 29%-kal zuhant a negyedik negyedévben a HTC bevétele év/év alapon. - A működési eredmény szintjén a vártnál kisebb veszteséget könyvelt el a cég. - A HTC nettó eredménye közel 70%-ot esett az előző év azonos időszakához képest. - A HTC One hiába csúcstelefon, nem tudja megállítani a HTC piacvesztését a feltörekvő kínai gyártók erős versenye közepette.

Betett az erős verseny a HTC-nek Kilencedik negyedéve tart a bevételek csökkenése a HTC-nél, amit a tavaly bemutatott csúcstelefon, a HTC One piacra dobása sem tudott megállítani. A tajvani okostelefon-gyártó piaci részesedése folyamatosan esik, miután az Apple és a Samsung mellett a feltörekvő kínai gyártók versenyével kell szembenéznie. A Lenovo, a Huawei és a ZTE is egyre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés