Előfizetői tartalom

Add el az Apple-t és az Amazont! Ez morális kérdés

Portfolio
A Standpoint Research alapítója és vezetője Ronnie Moas több amerikai vállalatot is leminősített és most már eladásra ajánlja az Apple, az Amazon és a Philip Morris részvényeit. Moas nem elsősorban fundamentális alapon közelíti meg a vállalatokat, egyszerűen azt állítja, hogy morális alapon nem szabad ezekből a részvényekből venni, írja a Marketwatch.

Eléggé felháborító, hogy például az Apple 150 milliárd dollárnyi készpénzzel rendelkezik, az ázsiai összeszerelő üzemekben pedig 2 dolláros órabéren foglalkoztatják az iPhone-okat és iPad-eket összeszerelő alkalmazottakat, írta Moas az ügyfeleinek kiküldött elemzésében. De nem csak az Apple, hanem az Amazon is megkapta a magáét a Standpoint Research vezetőjétől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés