Előfizetői tartalom

Roncsautókkal árasztjuk el Magyarországot?

Hámor Iván
A gazdasági növekedés, de legalábbis stabilitás, a jövőbe vetett hit és bizalom egyik fokmérője egy országon belül a tartós fogyasztási cikkek, az ingatlanok, illetve a személyautók értékesítésének alakulása. Magyarországon az elmúlt hét évben az utóbbi csoportban esés - zuhanás - és emelkedés is megfigyelhető volt, attól függően, hogy új, vagy használt járművekről van e szó.

Az emberek mobilitás utáni vágya, a korábbi évtizedekben megszokott korlátozott lehetőségekből való kitörés odáig "fajult", hogy a 2000-es évek közepén sokan hitelből finanszírozták a lelkük mélyén vágyott, de valós szükségleteiket - és sok esetben anyagi lehetőségeiket meghaladó - jármű vásárlását. Amíg szűk sávban mozogott a HUF/EUR, vagy HUF/CHF árfolyam...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés