Üzlet

BMW-beszállító támogatja a hazai szakképzést

MTI
Hámor Iván
Új lendületet adhat a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karán évek óta sikeresen zajló autóépítő és fejlesztő munkának a ZF Lenksysteme Hungária járműtechnikai laboratórium, amelyet pénteken adtak át az oktatási intézményben.
Gaál István, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese az átadáson emlékeztetett arra, hogy a műszaki kar hallgatói és oktatói az elmúlt években jelentős sikereket értek el az alternatív hajtású autók fejlesztése és építése terén, amihez hozzájárult a térség ipari cégeivel való együttműködés is.

A ZF Lenksysteme Hungária Kft. kétmillió forint értékben rendezett be járműtechnikai laboratóriumot a műszaki kar új épületében, s további egymillió forintot biztosít anyagbeszerzésre, egri üzemében pedig szakmai gyakorlaton vehetnek részt a gépjárműtechnikai szakos hallgatók - tette hozzá Gaál István. Husi Géza, a műszaki kar megbízott dékánja elmondta: ez már a hetedik laboratórium, amit ipari partnerekkel közösen alakítottak ki az egyetemen.

Husi Géza szerint az új járműtechnikai labor korszerű eszközparkjának köszönhetően a hallgatók az általuk megtervezett versenyautókhoz szükséges alkatrészeket legyárthatják, a járműveket összeszerelhetik. A tervek szerint még ebben az évben mérésekhez, tesztelésekhez szükséges berendezések is érkeznek a laborba.

Mankovits Tamás adjunktus, a fejlesztések szakmai vezetője hozzátette: a karon több járműfejlesztés zajlik párhuzamosan, a gépészmérnöki tanszéken jelenleg elektromos és pneumatikus versenyautókat terveznek. A ZF Lenksysteme Hungária által támogatott elektromos versenyautó mérnöki projektben 36 hallgató és 9 oktató vesz részt - fűzte hozzá.

Matthias Augenstein, a ZF Lenksysteme gazdasági ügyvezető igazgatója elmondta: a járműtechnikai laborban való együttműködés mellett a gyakorlati képzést is felajánlották cégüknél a debreceni műszaki kar hallgatóinak.

A "láthatatlan" autógyártó felfedi kilétét A BMW egyik hazai beszállítója a német tulajdonú egri ZF Lenksysteme Hungária Kft., amely kormányzástechnikai berendezéseket és más alkatrészeket készít személy- és haszonjárművekbe. A német ZF cégcsoport 18 gyárat üzemeltet a világ 8 országában. A 2008-ban alapított egri cég termelésének 80%-át a hidraulikus szervókormányművek adják, a maradék 20% pedig kormányoszlopokból és kormánytengelyekből áll. A 600 embert foglalkoztató cég 2013-ban 200 millió eurós bevétellel számol. A társaság tavaly jelentette be, hogy több mint húsz millió eurós zöldmezős beruházással épít új, elektromos kormányművet gyártó és összeszerelő üzemet a Heves megyei Makláron, amely az idén már termelni is fog, és 115 munkavállalót foglalkoztat majd. A nyilvános cégadatok szerint a ZF Lenksysteme Hungária Kft. által értékesített termékek nettó árbevétele 2011-ben közel 233 millió euró, 2012-ben több mint 207 millió euró volt. Az adózott eredmény 2011-ben több mint öt millió eurót tett ki, 2012-ben viszont mintegy 4,7 millió eurós veszteséget könyveltek el.

donaldtrump
ott_one_2019_1500x844
horvátország
seychelle szigetek strandoló lány
szakács étterem restaurant
cimlap_rossz
budapest lánchíd_getty
20191130_141657
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
ott_one_2019_1500x844