Előfizetői tartalom

Eljött az új világ a bankkártyáknál

Portfolio
A tavaly szeptember 27-én a Magyar Közlönyben is megjelent törvény értelmében január elsejétől a plasztikot kibocsátó bankok a betéti kártyáknál legfeljebb 0,2, a hitelkártyáknál 0,3 százalékos bankközi jutalékot szedhetnek az elfogadó bankoktól. Ezt a díjat azonban az elfogadók fix díjelemként a kereskedőkre hárítják a kártyaelfogadásért, így végső soron a bankok bevétele csökken.

Tavaly főleg az év első felében parázs vita folyt arról, hogyan lehet, és kell-e szabályozni a bankközi jutalékok (interchange díjak) szintjét, amit a MasterCard esetében maga a kártyatársaság, a tagsági formában működő Visánál a tagbankok határoznak meg az egyes országokon belül. Az interchange díjat a kártyakibocsátás ösztönzése céljából vezették be eredetileg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés