Előfizetői tartalom

Indul a beruházás - Újabb járműipari cég döntött Magyarország mellett

Hámor Iván
Amint az a Portfolio.hu december 26-án megjelent elemzéséből is kiderült, az elmúlt évek, évtizedek beruházásai ellenére még a régióban sem számítunk valódi autóipari nagyhatalomnak, az egyes gyárak vezetőinek szemében mégis vonzó helyszínnek számít Magyarország. A legújabb, ha nem is a lábát, de a lábujját nálunk megvetni készülő MOBIS, ami a Hyundai és Kia modellek eredeti alkatrész és tartozék szolgáltató vállalata szerte a világon. A tervek szerint 2014 júniusában indítja működését az Érd mellett található új regionális logisztikai központjából.

Logisztikai bázis épül Érden. A MOBIS az újonnan megalakult magyarországi fióktelepén keresztül kezdett el egy mintegy 20 millió eurót meghaladó beruházásba az Érd melletti Ridge Park területén, hogy egy 14 országot kiszolgáló logisztikai bázist hozzon létre, amely így részben átveszi az eddig Németországban működő központ szerepét. A 47,5 ezer m2-es telken 16,4 ezer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés