Előfizetői tartalom

Soha nem volt ilyen népszerű a napenergia a tengerentúlon

Portfolio
Igen sikeres negyedévet illetve évet tudhat maga mögött az Egyesült Államok napenergiapiaca -írja a Solarbuzz. A tengerentúlon tavaly rekordot jelentő, a paksi atomerőmű kapacitásának (2GW) több mint a kétszeresét meghaladó napenergiakapacitást telepítettek. A piac legnagyobb részét továbbra is a nagy erőművi beruházások adták, de a háztartási szegmens súlya is egyre jelentősebb.

2013-ban az Egyesült Államokban rekord, 4,2 GW napenergiakapacitást telepítettek, ami a Solarbuzz adatai szerint éves szinten 15 százalékos növekedést jelent. Ezzel az ázsiai régió után a második legdinamikusabban növekvő piac volt az USA. Nemcsak a teljes év, hanem az utolsó három hónap is rekordot hozott: október - decemberben 1,4 GW-nyi kapacitás került beépítésre. Továbbra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés