Előfizetői tartalom

Állami megrendeléseken hízik a Rába?

Állami többségi tulajdonnal a háta mögött a Rába sorra nyeri majd az állami megrendeléseket, több ezer buszt gyártanak a hazai piacra, dőlnek a hadiipari megrendelések, a vállalat győri telkein pedig önkormányzati/állami építkezés folyik majd. Sokan erre számítottak, amikor az állam megszerezte a Rába részvényeinek közel 74 százalékát, és valóban jött is a fordulat a vállalatnál. Csak nem úgy. A Rába elsősorban a futómű üzletágra alapozva, új megrendeléseken keresztül, a költségeket szigorú kontroll alatt tartva folyamatosan javította eredményességét, amit a befektetők is megháláltak, az elmúlt egy évben a Rába a hazai tőzsde egyik legjobban teljesítő papírja volt.

Szárnyal a Rába Tavaly több mint 45 százalékot emelkedett a Rába árfolyama, ezzel az egyik legjobban teljesítő BUX komponens volt. Az emelkedés idén is folytatódik (2008 szeptember óta nem zárt olyan magasan a Rába, mint az elmúlt napokban), annak ellenére, hogy érdemi új információ nem jelent meg a társasággal kapcsolatban. Adódik a kérdés: mi történik a Rábánál?...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés