Előfizetői tartalom

1900%-os szárnyalás egy félreértés miatt

Portfolio
A közlekedési eszközöket gyártó, tőzsdén kívül kereskedett Nestor részvényei hónapokon belül másodjára robbantak fel félreértés miatt. A Nestor rövidítése Nest, amely az írását tekintve megegyezik a Nest Labs céggel, amit éppen hétfőn vásárolt fel 3,2 milliárd dollárért a Google. A befektetők a két céget teljesen összekeverték, és a befektetők rossz papíron akarták megjátszani a felvásárlási sztorit. Az óriási kereslet teljesen eltolta az árfolyamot, kedden a részvények 1900%-kal emelkedtek. A centes papír szerdán 25%-os esést mutat, de még így is jóval a pénteki árfolyam felett tartózkodunk.

Megdöbbentő félreértésre derült újfent fény, a hírek szerint a keddi napon óriási (1900%-os) emelkedést mutatott a Nestor papírja. Az állami szereplőknek például közlekedési lámpákat gyártó és üzemeltető vállalat papírjaival tőzsdén kívül kereskednek, míg pénteken 0,2 pennybe került egy papír, addig kedden 4 pennyt kellett érte fizetni. Természetesen nem arról...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái