Üzlet

A Tesla bombameglepetéssel rukkolt elő - Elszállt az árfolyam

Portfolio
A Tesla tegnap bejelentette, hogy rekord értékesítést ért el a negyedik negyedévben, ami alaposan meglepte a piac szereplőit, így több mint 15 százalékot raliztak a cég papírjai - írja a CNBC. A menedzsment ráadásul nagyon optimista várakozásokat fogalmazott meg az idei évre vonatkozóan, melynek megvalósulását a cég által folytatott nemzetközi offenzíva is támogatja majd a jövőben.
Elszállt a Tesla

A Tesla Motors árfolyama kedden több mint 15 százalékot ralizott annak köszönhetően, hogy a vállalat közzétette a negyedik negyedéves értékesítési számait, amelyből kiderült, hogy 6 900 darab Tesla Motel S fogyott.

A Tesla bombameglepetéssel rukkolt elő - Elszállt az árfolyam
Ez rekord negyedéves értékesítést jelentett a cég történetében, ráadásul a cég korábbi előrejelzéséhez képest (6 000 darab) képest 15 százalékkal jobb eredmény született. A cég 2013-ban közel 22 500 darab Model S-t értékesített. A cég ráadásul nagyon optimista az idei évvel kapcsolatban is, arra számítanak, hogy az értékesítésük megduplázódik idén.

A Tesla bombameglepetéssel rukkolt elő - Elszállt az árfolyam
Jó úton a vállalat

A Tesla tovább halad a megkezdett úton annak érdekében, hogy értékesítéseit növelje. A cég ennek érdekében megnyitotta első európai gyárát Hollandiában. Továbbá telepítette első európai feltöltő állomásait Norvégiában tavaly augusztus végén, szám szerint hatot. Ezek lehetővé teszik, hogy a skandináv országban a Model S tulajdonosok kényelmesen autózzanak a leggyakrabban használt autóutakon és autópályákon.

A kitartó munka gyümölcse, tömeggyártásban a Tesla Model S


A Model S-t a Consumer Reports a valaha tesztelt legjobb autónak nevezte, és a teszt során adható 100 pontból 99 ponttal jutalmazta. A teljesen elektromos hajtástechnológiára épülő autó igazi luxuskategóriás gépjármű. Az ár kialakítása is ennek megfelelő, az alapmodell 63 570 dollárért, míg a legjobban felszerelt performance 88 570 dollárért rendelhető meg a vállalattól. Az autó vásárlói két különböző energiaforrás közül választhatnak, a 60 kWh teljesítményű akkumulátor 370 kilométer megtételét, míg az erősebb 85 kWh teljesítményű akkumulátor 482 kilométer megtételét teszi lehetővé. A 85 kWh teljesítményű akkumulátorok igaz ragadozóvá avanzsálják a Model S-t, ami 4,4 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra. A cég ebből a modelljéből 2 650 darabot értékesített tavaly, míg 2013-ban 22 450 darab került eladásra.


A következő hónapokban pedig újabb töltőállomások létesülnek majd Nyugat- és Közép-Európa szerte. Amennyiben pedig megvalósulnak a cég 2014-es tervei, akkor Németországban, Hollandiában, Svájcban, Belgiumban, Ausztriában, Dániában és Luxemburgban a lakosság 100 százaléka egy Tesla töltőállomás közelében fog élni, mely legfeljebb 320 kilométerre lesz lakhelyétől. Míg Angliában, Walesben és Svédországban az emberek 90 százalék fog élni egy töltőállomás mellett, ami szintén legfeljebb 320 kilométeres távolságra lesz tőle. Figyelembe véve, hogy egy 85 kWh teljesítményű Model S a gyári adatok szerint közel 500 kilométer megtételére képes, ez kényelmes autózást fog jelenteni hamarosan szerte Európában.

A Tesla bombameglepetéssel rukkolt elő - Elszállt az árfolyam
A cég nem feledkezik meg Észak-Amerikáról sem, a Tesla első számú piacán tovább bővíti töltőhálózatát, így elősegítve az egész országot behálózó töltőrendszer kiépülését. A folyamatosan bővülő hálózati lefedettség ugyanis az egyik legnyomósabb érv amellett, hogy valaki Teslát válasszon más gyártók által kínált modellek helyett.

A Tesla bombameglepetéssel rukkolt elő - Elszállt az árfolyam
Ráadásul az Egyesült Államok és Európa után Kínában is megkezdi gépjárműveinek az értékesítését a vállalat. A világ legnagyobb autópiacán történő megjelenés pedig újabb lendületet adhat a társaságnak, a cég a siker érdekében egy 8 000 négyzetméteres exkluzív bemutatótermet nyitott Pekingben. A siker szinte garantált Kínában, ugyanis rengeteg milliomos él, akiknek kifejezetten nagy az igényük a kevesek által elérhető luxustermékek iránt, és nincs ez másképp a luxusautókkal sem. Kínán belül Hongkong lehet az a hely, amelyik a Tesla egyik legnagyobb piacát jelentheti a jövőben, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a 300-nál is több előrendelés, ami Hongkongból érkezett a Tesla Model S típusra.
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
BÉT