Előfizetői tartalom

A Dacia a legnagyobb király!

Portfolio
Tavaly zsinórban hatodik éve csökkentek az új autó eladások Európában, az Alfa Romeo, a Citroen és a Peugeot nem lesz büszke 2013-ra, a magyar modelleknek köszönhetően a Mercedes viszont erős évet zárt, a Dacia pedig egyenesen szárnyalt. A román márka autóiból közel 290 ezret adtak el, vagyis többet, mint amennyit SEAT-ból összesen, és kétszer annyit, mint Suzukiból, Hondából vagy Mazdából. Magyarországon Fordból adták el a legtöbbet, a legnépszerűbb modell a Skoda Octavia volt.

Kikerülhet a gödörből az európai autópiac Az európai új autó értékesítések (amikor személyautó értékesítésről vagy eladásról írunk minden esetben az újautó-regisztrációt értjük ez alatt) száma több mint 11,85 millió darab volt tavaly, ami 1,7 százalékos csökkenést jelentett. Ez zsinórban a hatodik olyan év volt, amikor zsugorodott az európai autópiac. A jövő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés