Előfizetői tartalom

Matolcsy az éves műtárgyforgalom triplájáért vásárol be

Portfolio
A mai nap egyik vezető híre volt a Magyar Nemzeti Bank bejelentése arról, hogy az MNB a 2018 végéig terjedő időszakban 100 millió eurós, azaz mintegy 30 milliárd forintos keretösszeget szán a múltban különböző okok miatt külföldi tulajdonba került kiemelkedő jelentőségű műkincsek minél nagyobb hányadának visszaszerzésére és a hagyatéki értékek itthon tartására - írja a műtárgy.com.

Részletek egyelőre nem ismeretesek, de az összeg nagyságrendjét jól érzékelteti az a tény, hogy a legális hazai műtárgypiac éves forgalmát a szakemberek általában 10 milliárd forint körülire becsülik. Ebben a forgalomban eddig is szerepeltek jelentős értékű, külföldről hazakerült műtárgyak - mint például a legutóbbi téli árverési szezonban a Virág Judit Galéria...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés