Előfizetői tartalom

Tömegesen vizsgálja a potenciális pénzmosókat a NAV

Portfolio
A stabilitási megtakarítási számla egyre több banknál érhető el, piaci információk szerint az új lehetőség a szolgáltatók számára többletfeladatot is jelent, hiszen a pénzmosás elleni törvények szerint a hitelintézetnek kell vizsgálnia a számlán elhelyezett pénzek forrását még a befogadáskor. A számlára kerülő összegeket a futamidő lejáratakor semmilyen szerv sem vizsgálhatja, ez viszont nem jelenti azt, hogy bűncselekményből származó összegeket mentesülhetnének az adóvizsgálat lefolytatása vagy éppen a felelősségre vonás alól. Érdekesség, hogy a NAV statisztikái szerint tavaly első félévben váratlanul nagyon magas szintre ugrott a pénzmosás elleni törvény okán tett bejelentések száma - írja Napi Gazdaság.

A kormány által még tavaly életre keltett stabilitási megtakarítási számla már több bank hálózatában is elérhető, piaci információk szerint a számla nehezen megoldható többletfeladatot jelent a szolgáltatók számára. A NAV szerint a számlán elhelyezett pénzek forrását a pénz befogadásakor a hitelintézetnek kell ellenőriznie a pénzmosás elleni törvény szerint. Ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés