Előfizetői tartalom

Év végére 4 százalékig emelkedhet az alapkamat

Portfolio
Idén az amerikai gazdaság vezetésével dinamikus növekedésre számítanak a Quaestor elemzői. A Fed a következő hónapokban akár teljesen kivezetheti az eszközvásárlásokat, ami miatt a dollár felülteljesítő lehet, sőt a tengerentúli részvénypiacok is élen járhatnak az emelkedésben. A hazai jegybank a Quaestor szerint 2,5 százalékig vághatja az irányadó rátáját, év végére azonban 4 százalékig emelkedhet az alapkamat - áll a Quaestor Navigátor című tőkepiaci fejleményeket összefoglaló kiadványában, melyet Háda Bálint vezető elemző ismertetett.

Számos tényező gondoskodott arról az előző évben, hogy a piaci szereplők bizonytalanságban érezzék magukat. A jegybankok által kínált likviditásbőség azonban részben háttérbe szorította ezeket a bizonytalanságokat, sőt egyes eszközosztályok a rendkívüli likviditásnak köszönhetően (részvények) kifejezetten jól teljesítettek. Mi lesz a gazdasággal? Idén a Quaestor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés