Előfizetői tartalom

Épít még valaki rajtunk kívül atomerőművet?

Portfolio
Az atomenergia sokáig csak kevés ország kiváltsága volt, de az elmúlt időszakban egyre több, folyamatosan növekvő energiaéhséggel bíró fejlődő ország dönt a technológia mellett. Jelenleg 71 reaktort építenek világszerte, és további 172 reaktor van olyan szintű előkészítés alatt, mint a nálunk megépíteni tervezett két új paksi blokk. Európában főként a "keleti blokk" gondolkodik atomenergiában.

Miért az atomenergia? Jelenleg a Földön mintegy 435 áramtermelő atomreaktort tartanak számon, amelyek a világ villamos energiatermelésének kb. 11%-át adják. A 435 blokk mindössze 30 ország területén terül el, vagyis az országok többsége más technológiákat alkalmaz áramszükségletei kielégítésére. E azonban főként pénzügyi okokra vezethető vissza, és nem környezetvédelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés