Üzlet

Magyar vállalat forradalmasítaná az internetet

Portfolio
Saját fejlesztésű új innovációval, az XPrime néven nemzetközileg védjegyezett szolgáltatással forradalmasítaná az internet piacot a BTel. A szolgáltatás összekapcsolja az internetezőket és az internetet marketing és reklámcélokkal használó hirdetőket, ügynökségeket, használatával az ügyfelek akár le is nullázhatják távközlési rezsi költségeiket. A BÉT-en tartott sajtótájékoztatón a vállalat nemzetközi terjeszkedést és újabb kötvénykibocsátást is bejelentett.
A net új korszaka

A BTel mai sajtótájékoztatóján a vállalat vezérigazgatója, Takács Krisztián nem kevesebbet állított, mint hogy a BTel A szolgáltató, amely megreformálja Európa internet piacát, mégpedig egy új és innovatív szolgáltatáson keresztül. Nem kis cél, de miről is van szó?

Business Telecom
A BTel alternatív távközlési szolgáltató. A 2006-ban Kecskeméten alapított cég budapesti és szerencsi kirendeltséggel is rendelkezik, jelenleg közel 100 főt foglalkoztat közvetlenül. A vállalatnak négy fő szolgáltatáscsoportja: saját mikrohullámú hálózaton nyújtott távközlési szolgáltatások (bérelt vonal, internet, telefon és e-fax); műholdas internet és televízió szolgáltatások (Eutelsat műholdjain); bérelt vezetékes hálózaton nyújtott "hagyományos" távközlési szolgáltatások (ADSL, VoiP, IPTV); mobil hálózaton nyújtott virtuális telekommunikációs szolgáltatások (Vodafone partnerség). A BTel részvényeket 2012. május 24-én vezették be a BÉT Standard kategóriájába.


Mi az új szolgáltatás lényege?

Az XPrime szolgáltatás összekapcsolja az internetezőket és az internetet marketing és reklámcélokkal használó hirdetőket, ügynökségeket. Lényege, hogy az ügyfél jelentősen csökkentheti, sőt alapesetben le is nullázhatja távközlési rezsi költségeit azáltal, hogy a saját maga által választott témakörökben, célzott és interaktív reklámokat tekint meg. Böngészés közben a rendszer a felhasználó által választott időközönként felajánlja reklámblokk megtekintését, amelyet a felhasználó elfogadhat, vagy elutasíthat, megvalósítva ezzel a minőségi, kompromisszumok nélküli internetezés élményét.

A BTel szerint a hirdetők számára azért jelentős ez az új promóciós forma, mert az XPrime forradalmasítja az on-line reklámozás eddig megszokott formáját - a klasszikus internetes hirdetésekkel szemben - célzottan és interaktívan érik el a fogyasztókat, akik figyelemmel kísérik a reklámot, mivel önös céllal veszik azt igénybe, nem kéretlenül érkezik és motiváltak, hiszen így kapják meg a kívánt jóváírást a számlájukból. Mindemellett az XPrime tökéletesen alkalmas az interneten megvalósított lokális (regionális, helyi, akár utcaszintű) célzásra, maximalizálva ezzel a reklám hatékonyságát. A szolgáltatást az indulás pillanatában - 2014. február 1-től - csak magánelőfizetők vehetik igénybe, ADSL internet szolgáltatás keretében, de a társaság hamarosan kiterjeszti a teljes internet szolgáltatási területére, azaz hazánkban elérhető lesz, mikrohullámú, műhold és mobil internet technológián is.

Miért másolható nehezen a szolgáltatás?

A Portfolio.hu kérdésére Takács Krisztián elmondta, hogy
  • a szolgáltatást igyekeztek körülbástyázni szabadalmakkal
  • a BTel gárdája már közel 1 éve dolgozik az új szolgáltatáson, így egy hasonló termék kifejlesztése a versenytársaknak is sok időbe/pénzbe/energiába kerülne
  • a hagyományos távközlési cégek közül több inkább partnere lehet a BTelnek, mint versenytársa ezen a területen
  • bonyolult háttérrendszerek működtetése szükséges, mivel a felhasználók egyfajta jövedelmet kapnak a BTeltől, ezért jövedelemadózási szempontokat is figyelembe kell venni, a rendszerek lefejlesztése is időigényes
  • a cég már megkezdte a franchise rendszer kiépítését, a partnerhálózat kiépülése is emeli a belépési korlátot


Nemzetközi terjeszkedés

A 2013-as frankfurti tőzsdei bevezetést követően a Business Telecom idén regionális terjeszkedésbe kezdett. A tervek szerint 2014-ben a társaság közvetlenül hat új európai piacra lép be az XPrime-mal és a hozzá tartozó internet és egyéb szolgáltatásokkal. A terjeszkedés első lépéseként a napokban megkezdődött a leányvállalatok megalapítása Ausztriában, Szlovákiában és Németországban, ahol az első negyedévben megkezdi tevékenységét a vállalat. Több Európai országban ahol a Btel nem tervezi a közvetlen piacra lépést, már előrehaladott tárgyalásokat folytat az XPrime franchise jogainak értékesítésére, hiszen a szolgáltatás oly mértékben egyedülálló, hogy az képes átalakítani és átrendezni az Európai internet piacot, így nagyfokú érdeklődés övezi.

Az XPrime lefejlesztéséhez és a vállalat 2014 évi fejlődéséhez való felkészüléshez szükséges tőkét a társaság a tavalyi évben megvalósult zártkörű tőkeemelésből és részvény-értékesítésből (több mint 1 milliárd forint), valamint a szeptemberi nyilvános részvény-értékesítésből (453 millió forint) teremtette meg, az erőteljes hazai és regionális terjeszkedéshez 2014 januárjában újabb kötvényeket bocsát ki Magyarországon. A 2,5 éves futamidejű kötvényeket 9,9%-os fix hozammal nemcsak intézményi befektetők, hanem kisbefektetők is jegyezhetik 2014. január 27. és 29. között a Budacash Brókerház Zrt. irodáiban valamint a Reálszisztéma Zrt.-nél.

Dinamikus növekedés

A BTel 2014-2017-es tervében további növekedéssel számol, az árbevétel az idei 10,2 milliárd forintról 15 milliárd forintra emelkedhet 2017-re, ezen az időtávon az adózott eredmény 1,2 milliárd forintról 3,6 milliárd forintra emelkedhet, a növekedés motorját az új szolgáltatás és a külföldi terjeszkedés jelentheti.
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
BÉT