Előfizetői tartalom

Álla a bál a pénztárgépek körül

Tegnap este jelent meg a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján a hír, hogy két pénztárgép forgalmazási engedélyét visszavonták. Bár egyelőre alig néhány ilyen gépet helyeztek üzembe, közel 80 ezret rendeltek meg ezek közül a kereskedők. Ez azt jelenti, hogy a kiskasszás piac durván 40 százaléka érintett az ügyben. Előreláthatólag a több tízezer kereskedő nem tudja határidőre üzembe helyezni a gépeket, így ha az NGM nem módosít a január végi határidőn, akkor sokan eleshetnek az állami támogatástól. A tárca pénztárgépes munkabizottsága várhatóan hétfőn soron kívül összeül a teendők tisztázására.
Mint tegnap kiderült, a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal (MKEH) visszavonta két pénztárgép forgalmazási engedélyét. Az érintetteknek új kasszákat kell vásárolniuk, ugyanis a visszavont engedélyű gépek "lehetőséget teremtenek az adóelkerülésre, és rejtett funkciójuknak köszönhetően jogsértő célokra használhatók" - indokolta döntését az MKEH. Az Alt...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái