Előfizetői tartalom

Álla a bál a pénztárgépek körül

Portfolio
Tegnap este jelent meg a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján a hír, hogy két pénztárgép forgalmazási engedélyét visszavonták. Bár egyelőre alig néhány ilyen gépet helyeztek üzembe, közel 80 ezret rendeltek meg ezek közül a kereskedők. Ez azt jelenti, hogy a kiskasszás piac durván 40 százaléka érintett az ügyben. Előreláthatólag a több tízezer kereskedő nem tudja határidőre üzembe helyezni a gépeket, így ha az NGM nem módosít a január végi határidőn, akkor sokan eleshetnek az állami támogatástól. A tárca pénztárgépes munkabizottsága várhatóan hétfőn soron kívül összeül a teendők tisztázására.

Mint tegnap kiderült, a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal (MKEH) visszavonta két pénztárgép forgalmazási engedélyét. Az érintetteknek új kasszákat kell vásárolniuk, ugyanis a visszavont engedélyű gépek "lehetőséget teremtenek az adóelkerülésre, és rejtett funkciójuknak köszönhetően jogsértő célokra használhatók" - indokolta döntését az MKEH. Az Alt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés