Előfizetői tartalom

Rossz hírt kapott az indiai gyógyszeróriás

Portfolio
Az Amerikai Gyógyszerfelügyelet (FDA) tegnap bejelentette, megtiltotta a legnagyobb indiai generikus gyógyszercég számára, hogy egyik üzeméből készítményeket szállítson az Egyesült Államokba - írja a Reuters. A döntést azzal indokolták, hogy a vállalat nem teljesített bizonyos gyártásminőségi követelményeket. A Ranbaxy részvényei közel 20%-ot zuhantak.

Tegnap tette közzé az FDA, hogy a Ranbaxy számára megtiltotta a Toansa-ban lévő gyárban előállított gyógyszerkészítmények Egyesült Államokba történő beszállítását. Az indoklásban szerepel, hogy a felügyelet nem szeretné, ha bizonyos kritériumoknál alacsonyabb minőségű termékek kerülnének az amerikai fogyasztókhoz. A vizsgálatok során az FDA arra a megállapításra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés