Előfizetői tartalom

Egy egész várost bedönthet egy vállalat bukása

Nem túl szerencsés, ha egy város túlságosan is függ egy-egy vállalat vagy iparág sikerességétől, jól tudják ezt például Dunaújvárosban is, ahol a város elsőszámú munkaadója, a Dunaferr került nehéz helyzetbe, veszélybe sodorva nem csak az ott dolgozók és családtagjaik jövőjét, de közvetve az ott lakók többségének megélhetését is. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány példát olyan városokról és vállalatokról, amelyek neve és sorsa összeforrt.

Dunaújváros. Dunaújváros - Dunaferr Ahhoz, hogy megértsük, miért fontos a Dunai Vasmű Dunaújvárosban, 1949-ig kell visszamennünk az időben. Akkor döntött ugyanis a Magyar Dolgozók Pártjának Központi Vezetősége arról, hogy a magyarországi szocialista nehézipar megteremtése, egy vaskohászati központ és egy város megépítése nem máshol, mint Dunapentelén történjen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés