Előfizetői tartalom

Érdekes részletek az e-útdíjról - A rendszer tizede kihasznált

Portfolio
Tavaly az előirányzottnál 5 százalékkal több, 78,8 milliárd forint folyt be e-útdíjból, pedig az év elején az első tender bukása után még az is kétséges volt, hogy egyáltalán elindul-e 2013-ban a rendszer. Ráadásul az útdíjrendszer kiépítése és fél éves üzemeltetése együttesen is jóval kevesebb volt az erre elkülönített 42 milliárd forintnál. Mint megtudtuk, a második pályázat olyannyira titkosan zajlott, hogy még a projekten dolgozók irodáját takarító személyzet mellé is biztonsági őrt állítottak. Kiderült az is, hogy a HU-GO-t ért hackertámadás "baráti tűz" volt, a banki sztenderdeknek is megfelelő alaprendszer kapacitásának pedig egyelőre csak 10 százaléka kihasznált. Így még bőven van lehetőségük a bevallási közreműködőnek arra, hogy csatlakozzanak a rendszerhez.

Érkeznek a milliárdok Tavaly összességében az előirányzott 75 milliárd forintnál is több, 78,8 milliárd forint (az előirányzottnál 5%-kal több) folyt be e-útdíjból. Az első tender elbukása után az ügyben jártas szakemberek és a piaci szereplők is szinte elképzelhetetlennek tartották a költségvetési cél teljesülését, a rendszer határidőben való indulását szinte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés