Előfizetői tartalom

Ugyanaz, mégis más - Toyota Corolla és Auris

Hámor Iván
A Toyota alsó-középkategóriás világautója, a Corolla az egyik legnagyobb darabszámban gyártott és értékesített személyautó. Az európai és hazai - japán - piacot leszámítva négyajtós, lépcsőshátú, tehát klasszikus háromterű járművet takar a modell, míg nálunk és szülőföldjén ötajtós ferdehátúként is, valamint kombi kivitelben is elérhető. Utóbbiak a megkülönböztethetőség és piaci pozícionálás érdekében Auris néven kerülnek a szalonokba. A Portfolio.hu a négyajtós Corollát 1,6-os benzinmotorral, míg az Aurist - kombi, azaz Touring Sports - kivitelben hibrid hajtással próbálta ki.

A világautó. A Corolla a Toyota "világautója", minden kontinensen gyártják és forgalmazzák, igaz nem teljesen egyforma megjelenéssel. A hozzánk érkező példányok Törökországban készülnek, és leginkább az orosz, az izraeli és a dél-amerikai importőrök visszajelzései alapján kerültek finomhangolásra. Igen, ezek a Toyota számára fontos piacok a Corolla esetében. Kisebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés