Előfizetői tartalom

A magyar példát másolják a románok (2.)

MTI
|
Portfolio
A román kormány is a korlátozni fogja a bankközi jutalékot (interchange), amelyet a bankkártyák használata után számítanak fel az egymás közti elszámolásban a pénzintézetek - közölte kedden a Mediafax hírügynökség. Ez a szabályozás pontosan megegyezik a magyarral. Azonban mint kiderült, van amiben teljesen másképp gondolkoznak: míg Magyarország ingyenessé teszi a készpénzfelvételt, addig Romániában a magánszemélyeknek is tilos lesz tízezer lejnél (660 ezer forint) nagyobb összeget készpénzben kifizetni.

A bukaresti pénzügyminisztérium által közvitásra bocsátott tervezet szerint a betéti kártyás vásárlásnál legfeljebb 0,2 százalékra, a hitelkártyásnál pedig legfeljebb 0,3 százalékra korlátoznák azt a díjat, amelyet a kártyaelfogadó bank fizet a kártyakibocsátónak. Jelenleg az interchange díj 1-1,2 százalék körül van Romániában - közölte a bancherul.ro szakportál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés