Előfizetői tartalom

Heves csapkodás a gázpiacon

Portfolio
Az elemzői várakozásoknak megfelelő mértékben, 230 milliárd köblábbal csökkentek az USA gáztartalékai az EIA legfrissebb, a múlt hetet lezáró adatai szerint. Az adatra tovább csökkent amerikai jegyzésű gáz árfolyama, mely 6%-ot esett a csütörtöki kereskedésben, miután szerdán több mint 12%-os ralit vágott ki az árfolyam.

A Platts elemzői az Egyesült Államok gáztartalékait 228-232 milliárd köblábbal várták alacsonyabbra, ehhez hasonló 230 milliárd köblábas visszaesést mutatott a friss adat.A friss adathatására tovább esett a Henry Hub tengerentúli jegyzésára. Az adat sorrendben a tizenegyedik csökkenés a novemberben látott éves csúcsot követően. A mostani 2193 milliárd köblábas adat év/év...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés