Előfizetői tartalom

Tényleg kínai a Volvo és a Peugeot? És még mi?

Portfolio
Sorra vásárolják fel a kínai cégek az amerikai és európai nagyvállalatokat: az ázsiai ország nyersanyag- és energiaéhsége miatt első körben nyersanyag-kitermelőket és energetikai vállalatokat vettek a kínaiak, ott azonban nem álltak meg, az elmúlt egy évben az élelmiszeriparban, a technológia szektorban és az autóiparban is erős pozíciókat építettek ki. A héten a kínai Lenovo az IBM szerver üzletágát és a Motorolát is megvásárolta, ennek apropóján összegyűjtöttünk néhány példát a kínaiak terjeszkedésére.

Jönnek a kínaiak.... IBM, Motorola - Lenovo A három évtizede, 1984-ben alapított kínai elektronikai cég, a Lenovo termékeit 2005 előtt Kínán kívül nem sokan ismerték, 2005-ben azonban megvásárolta az amerikai IBM PC részlegét, idén januárban pedig az IBM szerver üzletágát is megvették, a folyamatos akvizícióknak köszönhetően a Lenovo a világ egyik legnagyobb számítógépgyártója...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái