Előfizetői tartalom

40 éve nem csinált ilyet a Panasonic

Portfolio
40 éve nem látott szárnyalást mutattak ma reggel a japán tőzsdén a Panasonic részvényei azt követően, hogy a társaság közzétette legfrissebb negyedéves eredményeit. Az elmúlt évek veszteségei után már látszik a fény az alagút végén, miután a vezetőség komoly változásokat eszközölt. Megszüntette a plazma televíziók gyártását, az okostelefonok piacán is visszavonulót fújt és a félvezetőgyárakban birtokolt részesedését értékesítette annak érdekében, hogy a nagyobb növekedési potenciállal kecsegtető üzletágakra fókuszálhasson, mint például az autóipar.

Nyereséges lett a japán elektronikai óriás Nyereséges lett a szeptember-decemberi negyedévben a Panasonic, sőt, az elemzőket is meglepte a társaság, hiszen a konszenzusnál jóval erősebb profitot könyvelt el. Miközben a szakértők 44 milliárd jenes nettó eredményre számítottak, a japán elektronikai óriás 73,7 milliárd jenes profittal zárta a negyedévet.Folyamatban a reorganizáció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés