Előfizetői tartalom

A művészeti vásárok boomja a galériákat is átformálja

Portfolio
A művészeti vásárok számának hirtelen növekedése nagyban átalakítja a művészeti galériák működésmódját is - adja hírül a műtárgy.com a The Economist után. Az idén január végén megrendezett London Airt Fair-t idén több mind 25 ezren látogatták meg, de az ősszel megtartott Art Market Budapest is több mint 21 ezer látogatóval büszkélkedhet. Ezek a számok nagyban átalakítják a galériák működésmódját is.

A kortárs művészeti várásokon sokszor száznál is több galéria állít ki, és sokszor igen komoly forgalmat bonyolítanak le pár nap alatt. Azonban ez nem volt mindig így. Londonban 1999-ig csak egy kortárs művészeti vásár volt, és a pl. a hazai Art Market Budapestet is csak harmadszorra rendezték meg tavaly ősszel. Ma csak Nagy-Britanniában 20 művészeti vásárt rendeznek évente...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés