Előfizetői tartalom

Ez is része a stratégiai megállapodásoknak?

Hámor Iván
A kormány már több mint egy esztendeje köt "stratégiai megállapodásokat" olyan jelentős vállalatokkal, melyek valamilyen szempontrendszer szerint fontosak a számára, még akkor is, ha az adott iparágat, vagy egyes szereplőit - nyíltan vagy burkoltan - kevésbé preferálják. Így van ez az autóiparral is, mely szereplői között megtalálhatók partnerek, semleges, és "magára hagyott" pozícióban levő cégek is. Az előbbi két csoportba tartozók részvételével a HITA, azaz a Nemzeti Külgazdasági Hivatal rendezett konferenciát Budapesten.

Nyitó előadásában Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár értékelte a bruttó hazai össztermék 10%-át adó, 116 ezer embert foglalkoztató ágazat teljesítményét, az iparág vezető képviselői pedig beszállítói és képzési programjaik bemutatása mellett, eddigi eredményeikről és 2014-es termelési terveikről is beszámoltak. A szervezők szerint a rendezvény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés