Előfizetői tartalom

Ha 2008 lenne, zuhannának a tőzsdék a Sony hírére

Portfolio
Eladja a számítógép-gyártó üzletágát a Sony, a televíziógyártást egy külön cégbe választja le és újabb 5000 fős elbocsátásra készül a költségcsökkentési intézkedések nevében - közölte a japán elektronikai óriás. A negyedik negyedév még nyereséges volt, viszont a teljes évre már 1 milliárd dolláros veszteséget jósol a menedzsment a korábban várt profittal szemben. 2008 októberében a Sony hasonló bejelentése 8-9%-os zuhanást indított el a világ tőzsdéin, ma azonban csak a Sony árfolyama esik. Természetesen most egészen más a piaci hangulat, mint a Lehman-csődöt követő pánik időszakában.

Látszik a fény az alagút végén Nyereséggel zárta 2013 utolsó negyedévét a Sony, köszönhetően a PlayStation 4 játékkonzol kedvező fogadtatásának és annak, hogy a mobilgyártást is magában foglaló divízió vesztesége mérséklődött. Több mint 4,2 millió darabot adott el a játékkonzolból a novemberi piacra dobást követő hat hétben, amivel túlszárnyalta a rivális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés