Előfizetői tartalom

Elárasztják a tőzsdét a biotech cégek

Portfolio
Tömött sorokban mennek tőzsdére az amerikai biotechnológiai cégek, a múlt hét során újabb 8 vállalat hajtott végre elsődleges részvénykibocsátást (IPO), melynek keretében összességében 502 millió dollárnyi forrást vontak be. A befektetők azonban a kilátásokat illetően kezdenek már elbizonytalanodni, ezt jól jelzi, hogy az idén tőzsdére ment cégek mintegy felének az árfolyama már a kibocsátási ár alatt forog - írja a Financial Times.

Meglehetősen nagy számban mennek tőzsdére a tengerentúlon a biotechnológiai vállalatok, csak a múlt héten 8 IPO-t regisztráltak, melynek keretében 502 millió dollárt vontak be összességében a vállalatok. Mindezek láttán azonban erősödnek a félelmek, hogy lufi kezd kialakulni a piacon, a Dicerna Pharmaceuticals, mely január végén vont be 90 millió dollárnyi tőkét,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés