Előfizetői tartalom

Kegyvesztett lett a Bitcoin? - Összeomlott az árfolyam

Portfolio
Az utóbbi két hétben szinte kizárólag olyan hírek érkeztek a Bitcoinról, amelyek aggodalomra adtak okot a szuperpénz jövőjét illetően. Pénzmosási ügyek robbantak ki, az orosz gyakorlatilag betiltották, az Apple törölte az egyik leginkább kedvelt bitcoinos alkalmazást a store-ból, és a legnagyobb tőzsdéit hackerek támadják. Nem is csoda, hogy közel 65 százalékot zuhant alig két hét alatt a Bitcoin amúgy is változékony árfolyama a legnagyobb tőzsdéjén. Igaz, ez utóbbi tőzsde hackertámadással is küszködik, más tőzsdéken "csak" 15 százalékkal lett olcsóbb a szuperpénz.

A legnagyobb BTC-tőzsde akadozik Hackerek támadták meg a legnagyobb Bitcoin tőzsdéket, ami miatt először az MT Gox, később a Bitstamp is leállította a kiutalásokat - számolt be szerdán a nemzetközi sajtó. A CNN azt írta, hogy rekordmértékű hamis tranzakciót hajtottak végre a tőzsdéken. Minden Bitcoin tranzakciót publikusan regisztrálnak, majd körülbelül 10 percenként...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái