Előfizetői tartalom

Újabb drágulási hullám sújthatja az autósokat

Portfolio
Vasárnap újabb elkeserítő hír érkezett a hazai autósok számára, hiszen már nem csak a forint gyengélkedése, de a dolláros jegyzésárak emelkedése is a pénztárcájuk ellen dolgozhat. A lehetséges drágulás mögött most is a líbiai eseményeket kell keresni, az elmúlt napokban ugyanis drámaian visszaesett az észak-afrikai ország kőolaj-kitermelése.

Januárban még úgy tűnt, ismét emelkedő pályára állhat az észak-afrikai ország olajkitermelése, a héten azonban ismét akadályok gördültek a kitermelés/szállítás elé. A Platts február elején napvilágot látott adatai alapján a líbiai kitermelés az év első napjaiban 250 ezer hordóról 530 ezer hordóra emelkedett az El Sharara mező újbóli termelésbe állásának köszönhetően....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés